את מגיעה בבוקר למשרד, מתיישבת מול המחשב ועוברת על המשימות להיום. רק המחשבה על כל מה שאת צריכה לעשות גורמת לך לרצות לאכול מאפה תפוחים חם וקפה. אחרי ארבעים דקות את נגשת למטבח במשרד, שותה קפה דלוח ואוכלת איזו עוגייה יבשה או קוביית שוקולד שאת ממש לא צריכה עכשיו בטענה זה מה שיצליח להחזיק אותך ערנית, אבל זה רק לזמן מוגבל ותוך כמה רגעים את חוזרת להתעייף.
למה זה קורה?
המוח האנושי מהווה רק 2% ממשקל הגוף, אבל צורך 20% מאנרגיית הגוף וזה המון ביחס לאיברים אחרים. בזמן מנוחה המוח שורף עשירית הקלוריה לדקה וכשאנחנו נמצאים במאמץ מחשבתי הוא שורף עד קלוריה וחצי לדקה (פי 15) מה שמסביר את הצורך בארוחות עובדים במהלך יום העבודה ועדיין, למרות הנתון המרתק הזה כשאנחנו עמוסים בעבודה עד מעל הראש, מדלגים על ארוחת בוקר ודואגים לעמוד בדד ליין הבא לא פעם אנחנו מחפשים משהו מתוק בשביל להתעורר, אבל מה באמת צריך לאכול בשביל להישאר מפוקסים?
מגשי פירות טריים ויבשים
ארוחות לעובדים יכולות להיות מבושלות, אבל אין כמו מגשי אירוח של מגוון פירות חתוכים.
קל לעיכול, בריא, מעניק את הויטמינים הדרושים, מעורר ונראה פוטוגני הרבה יותר מקוביית שוקולד או עוגייה מתפוררת. פירות טריים מהווים אפשרות מצוינת לארוחת ביניים, שקשה לטעות בה. הפירות מתוקים באופן טבעי, ולכן כאשר הצורך למשהו מתוק מתעורר, הם יכולים להוות תחליף בריא יותר ולגרום לשמירה על ערנות ושדרוג ביצועי העובדים במשרד
מגשי ירקות בקשת של צבעים
עגבניות שרי, מקלות גזר או רצועות גמבה. לפעמים אפשר לגוון גם עם תירס גמדי או לבבות דקל
כן, אין מה להגיד יש מבחר עצום של ירקות ומגש ירקות חתוך כארוחה לעובדי המשרד זאת אפשרות נפלאה ובריאה. הירקות אשר מכילים כמות נמוכה של קלוריות וכמות גדולה של סיבים, ויטמינים ומינרלים אשר תורמים לתחושת שובע אחרי האכילה.
מגשי כריכים ובורקסים
מגשי כיבוד של כריכים פתוחים עם תוספות של חלבונים כמו סלמון, גבינות וכדומה יוצרים איזון
בטעמים ומשביעים. ארוחות שמשלבות פחמימות עם חלבון מונעות עליה חדה בסוכר והפרשה גדולה מידי של אינסולין, ובכך מונעות השמנה וגם מקטינות את הסיכוי לפתח סוכרת.
מגשי מאפים – אם כבר מאפה אז פילו
ישיבה ארוכה במשרד? יש דרישה למאפים? במקום לגשת למאפייה הקרובה ולהזמין עוד בורקס או רוגלך הפתרון הטוב ביותר לארוחה לעובדים הוא מגש מאפי פילו. לבצק הפילו יש יתרון משמעותי- אין לו שומן ואפשר לאכול ממנו במידה ללא רגשות אשם.
מגשי אירוח מתוקים
לא פעם אנחנו מוצאים את עצמנו צריכים משהו מתוק ואין לנו שום מגש פירות בסביבה ואז, מה שיכול להועיל לנו להתמודד עם הצורך הזה הוא משהו מתוק. הסוכר מעניק לגופנו את האנרגיה הזמינה ביותר. הוא מתעכל מהר ונכנס למחזור הדם. כשהמוח לא מקבל אספקה נאותה של סוכר הוא משדר למרכז הרעב במוח ואנחנו אוכלים יותר. גם אם אתם רוצים לכרסם משהו ליד המחשב או להזמין אוכל לאירוע בעבודה, מגשי אירוח מתוקים הם פתרון מצוין.
הסוד לשמירה על ביצועים גבוהים בעבודה והימנעות מתחושת עייפות מורכב משני פרמטרים עיקריים- הקשבה לצורכי הגוף ואכילה במידה. אין צורך להימנע משום דבר ופשוט לתכנן את היום שלנו בצורה טובה יותר.